סרטן השד תסמינים, גורמים וטיפולים

סרטן השד תסמינים, גורמים וטיפולים

מה הגורמים לסרטן השד, תסמינים ואיך מטפלים בו?

סרטן השד הוא הגידול הממאיר השכיח ביותר בקרב נשים. התסמינים שלו מגוונים ורבים, לכן חשוב להיות מודעים ולהבדק באופן שגרתי. גילוי מוקדם מציל חיים

לסרטן השד ישנם כמה תסמינים מקדימים. במקרה שחווים אותם, חשוב מאוד לפנות למרכז רפואי המומחה בתחום, למען אבחון מדויק של המצב וייעוץ רפואי לגבי הטיפול המומלץ.

מה זה בעצם סרטן השד?

סרטן השד הוא גידול שמצוי בצינוריות החלב שבשד,דרכן עובר החלב אל הפטמה, או ב"אוניות" שבהן נמצאות בלוטות החלב, המייצרות אותו. סרטן השד מהווה גידול ממאיר, והוא נפוץ מאוד בקרב נשים. אצל רבע מהנשים שחולות במחלת הסרטן מדובר בסרטן השד. שכיחות התופעה עומדת על כאחת משמונה נשים, מדובר בשכיחות גבוהה מאוד ולכן חשוב להיות בעלי מודעות ועם היד על הדופק בכל הקשור לכך.

התסמינים המצביעים על סרטן השד

לסרטן השד תסמינים מגוונים ורבים, אך חשוב להבין כי לא כולם מצביעים על קיומו של סרטן בשד. התסמינים יכולים להיות הופעת גוש בשד, שינוי בנראותו ובמרקמו של העור על השד, הפרשות של דם מהפטמה, שינוי בעור של הפטמה, שקיעה של הפטמה, קשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי ושינוי בצורה של הפטמה או של השד וגודלו. במידה שאישה חווה אחד מהתסמינים הללו, מומלץ מאוד ללכת להיבדק אצל רופא מומחה המשתמש בטכנולוגיה החדשנית ביותר שתספק את התוצאות המדויקות.

כיצד ניתן למנוע את סרטן השד? מה הגורמים לו?

הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות, הוא אבחון מוקדם לסרטן השד. אבחון שכזה מעלה את הסיכויים להירפא מהמחלה לכ-90% ואף יותר מכך. הגורמים לסרטן השד אינם ברורים ואינם ידועים באופן מוחלט. עם זאת, ישנם כמה גורמים שנמצא קשר בינם לבין סיכון מוגבר לחלות בסרטן השד:

  • הגורם הראשון לתחלואה בסרטן בכלל ובסרטן השד בפרט הוא גיל. ככל שהגיל עולה, כך גם הסיכון לחלות בסרטן. סרטן השד נפוץ יותר באופן מובהק אצל נשים החל מגיל 50 מאשר אצל נשים צעירות.
  • הגורם השני יכול להיות היסטוריה רפואית במשפחה. במידה שישנה קרובת משפחה, בעיקר מדרגה ראשונה, שחלתה בסרטן השד, הדבר מעלה את הסיכון לחלות גם כן.
  • גורם נוסף הוא במידה וכבר היה סרטן שד בעבר. הסיכוי שסרטן שד יחזור גבוה יותר מסיכון לחלות בו בפעם הראשונה.
  • כמו כן, ישנו גורם שקשור להתפתחות מוקדמת או מאוחרת של הגוף. כאשר אישה קיבלה וסת לראשונה בגיל הצעיר מ-11, מדובר בגיל שנחשב צעיר ויש קשר בינו לבין סיכון מוגבר לחלות. לחלופין, אם אותה אישה נכנסה לגיל המעבר (בו פוסק המחזור החודשי) בשלב מאוחר בחייה, אחרי גיל 55 בערך, הדבר מגדיל את הסיכוי ללקות במחלה. יתרה מזאת, אישה שמעולם לא ילדה, או שילדה לראשונה בגיל יחסית מבוגר, גם היא נמצאת בסיכון מוגבר לחלות בסרטן השד.
  • זאת ועוד, אורח החיים משפיע רבות על הבריאות שלנו וגם על הסיכויים לחלות בסרטן השד. אישה שאוכלת מזונות משמינים, לא מבצעת פעילות גופנית, צורכת אלכוהול במידה גבוהה וכדומה – סיכוייה לחלות בסרטן השד מוגברים.

מכאן ניתן להבין, כי חלק מהגורמים נמצאים בשליטתה של האישה, אך חלקם ואף רובם נמצאים מחוץ לשליטתה. על כן, הדרך הטובה ביותר למנוע את סרטן השד היא להקפיד על אורח חיים מאוזן ובריא ולהיבדק בקביעות למען אבחון מוקדם של המחלה, במקרה שתופיע.

סוגי טיפול במרכז רפואי רמת אביב

במרכז לבריאות השד מוצעות מגוון בדיקות לצורך אבחון, גילוי ומניעה של סרטן השד.

  • ראשית, המרכז מציע אבחון לממצא חשוד בשד, זאת על ידי בדיקה של כירורג מומחה והדמיה של אולטרסאונד שד או ממוגרפיה, לפי המלצתו וחוות דעתו הרפואית.
  • שנית, המרכז מבצע בדיקות הדמיה גם בהתאם להפניה שניתנה על ידי רופא חיצוני.
  • שלישית, המרכז עורך מעקב שד שגרתי, הכולל בדיקות תקופתיות והדמיה ככל שזו נצרכת.
  • לבסוף, לאחר אבחנה, המרכז מציע ייעוץ משלים ואף חוות דעת שנייה על ידי כירורג מומחה, אונקולוג או פלסטיקאי. ביופסיית שד גם היא דרך לאבחון של סוג הגידול. בעזרת ביופסיה ניתן לקבוע האם הגידול שפיר או ממאיר.

המרכז לבריאות השד, שנמצא במרכז רפואי רמת אביב, הינו מרכז רפואי מוביל בתחום. המרכז הינו מכון פרטי ייחודי שמעמיד לטובת לקוחותיו את מיטב הטכנולוגיות, הצוות הרפואי המקצועי והמנוסה ביותר והטיפולים החדשניים והמוכחים ביותר. צוות המרכז פועל תוך אכפתיות רבה כלפי הלקוחות ורגישות כלפי מצבם. החדשנות היא ערך המוביל את המרכז בפעילותו, וכך גם זמינות של תורים ובדיקות עבור המטופלות והמטופלים. למידע נוסף ולקביעת תורים, פנו אלינו כעת.

שאלות ותשובות

כיצד מתבצע אבחון של סרטן השד?

האבחון מתבצע על ידי בדיקת ממוגרפיה, שהיא למעשה צילום רנטגן שנעשה בשד, ובאמצעותו ניתן לאבחן גושים. מרכז רפואי רמת אביב משתמש במכשיר ממוגרפיה מתקדם, אשר מסוגל לזהות ממצאים שלא יתגלו בבדיקות ממוגרפיה רגילות.

האם ניתן להחלים מסרטן השד?

כן. כפי שצוין, ישנה חשיבות רבה מאוד לגילוי מוקדם של סרטן השד. גילוי מוקדם יכול להציל חיים, ולקנות עוד זמן כדי לבצע טיפולים שיביאו להחלמה. חשוב להתייעץ עם מומחים בתחום, להבין את כלל ההשלכות ולבחור ברופא שאתן סומכות עליו.

למי צריך לפנות אחרי אבחנה של סרטן השד?

קודם כל, יש לפנות למומחה בתחום, כמו כירורג שד או רופא אונקולוג עם מומחיות בגידולים בשד. בנוסף לכך, כדאי להתייעץ גם עם רופא המשפחה, שיוכל לתת תמונה רחבה יותר. כמו כן, כדאי לבדוק מהן הזכויות המגיעות לכן מקופת החולים או הרשויות.

מאמרים נוספים שיוכלו לעניין אתכם בנושא סרטן השד:

על סוגי סרטן השד ועוד: מסע מטופלת

מדוע את צריכה לקבוע עוד היום תור לבדיקת שד?

התסמינים של סרטן השד - למה לשים לב?

מהי ההשפעה של סטיגמות חברתיות על מטופלות בסרטן השד?

לקבלת מידע וקביעת תור:

* נא לאשר שאינך רובוט